CÉGÜNK

Cégünk 2006-os alapítása óta állít össze ipari lézerforrásokra épülő komplett berendezéseket és értékesít lézerforrásokat, valamint a hozzájuk kapcsolható egyéb kereskedelmi elemeket. Egy 2014-ben történt tulajdonosváltást követően kialakításra került, és az évek folyamán egyre nagyobb hangsúlyt kapott a célgépgyártó üzletág, ami lassan húzóágazattá vált.

Az évek során az általunk forgalmazott termékpalettánk is jelentősen kibővült a célgépgyártással kapcsolatos kapcsolatoknak és tapasztalatoknak hála. Mostanra a lézeres berendezések mellett olyan termékek forgalmazásával is foglalkozunk, amely az általunk gyártott egyedi célgépek alkatrészeként szolgálnak. Ilyenek például a Universal Robots kollaboratív robotok, a Walther Systemtechnik adagoló és felhordó rendszerek, Weber csavarozó rendszerek, Hiwin mozgató berendezések és StockNGo inteligens tárolási rendszerek. A fent említett termékcsaládok termékeit nem csak az általunk gyártott gépekbe építjük, de külön-külön is értékesítjük.

2020-ban egy stratégiai döntés nyomán az átláthatóság és jobb szervezhetőség jegyében a lézerek és a kapcsolódó termékek kereskedelmét egy új vállaltba szerveztük ki, így nálunk kizárólag a célgépekkel kapcsolatos kereskedelmi elemek és a célgépes üzletág folyamatai maradtak. Ezt követte egy névváltozás, így ezentúl Quantum Automation Kft. néven új arculattal, de a korábban megszokott rugalmassággal és kimagasló minőséggel állunk partnereink szíves rendelkezésére!

Walther_adagoló.png
Adagoló  és felhordó rendszerek

Beszállítónk, a Walther Systemtechnik (Németország), komplett megoldásokat kínál adagoló és felhordó rendszerekhez. 

Zsírzókhoz, olajokhoz, tartósító szerekhez, szilikonokhoz, leválasztó szerekhez, savakhoz, lúgokhoz, alapozókhoz, folyasztó szerekhez (folyasztógélekhez), levegőhöz, vízhez, enyvhez, ragasztókhoz, folyékony pasztákhoz, teflonoldatokhoz, síkosító anyagokhoz, alkoholhoz, korrózióvédő szerekhez és csikorgásgátló lakkokhoz.

Kollaboratív robotok

Az általunk forgalmazott Universal Robots (Dánia) termékcsalád robotjai költséghatékonyak, rugalmasak, biztonságosak és könnyen használhatók. Ezek az együttműködő robotok (kobotok) lehetőséget kínálnak arra, hogy jobban kézben tarthassa vállalkozását. Nem kell aggódnia amiatt, hogy valamelyik kobot beteget jelent, minden értesítés nélkül abbahagyja a munkát, unatkozik, megsérül vagy túl lassan tanul meg egy új folyamatot.

Intelligens tárolási rendszerek

A StockNGo (Magyarország) tárolási rendszer, egy olyan forradalmi megoldás, ami több mint önkiszolgáló automata raktár: naprakész, kiadó és visszavételező egység, amely az irodától a gyártásig kiszolgálja a felhasználói igényeket. Megbízható és modern felhasználóbarát kezelői felülettel rendelkezik, amely bármikor hozzáférhető az arra jogosultak számára.

Mozgás rendszerek

A mozgás a mi dolgunk! Profilsínvezetések, golyós orsók, lineáris motorok vagy pozicionáló rendszerek – a lineáris technológiák terén szakértő partnerként egy kézből kínálunk HIWIN (Németország) megoldásokat.

Csavarozástechnika

A ,,WEBER-ELV” alapja a teljesen automatikus bevezetést is magába foglaló csavarozás.
A kompakt és hatékony kézi csavarozók és a sokoldalúan kombinálható helyhez kötött csavarozórendszerek egyaránt ezt az elvet követik.

A Quantum Automation Kft. megoldást nyújt a csavarozás minden területén a WEBER (Németország) márka segítségével. 

Mérnöki szolgáltatások
 • Gépészeti tervezés

 • Elektromos tervezés

 • PLC programozás

 • PC programozás

 • Robotprogramozás

 • Automatizálási folyamatok kidolgozása

 • Karbantartás, szerviz 

Célgépgyártás
 • Automatizált szerelőgépek

 • Automata gyártósorok

 • Tesztberendezések

 • Robotizált alkalmazások

 • Teljes kivitelezés

 • Rezgőadagolós rendszerek